Помощна информация

Информация за контакт

д-р . инж . Йордан Йорданов,


мобилен телефон   0887 536019 от 7 до 22 часа  / ако не отговоря веднага звънете през 60 минути или пишете на е-майл /,


aquapumpbg@gmail.com  ,


стационарен телефон 052 754157     от 7 до 22 часа


скайп : jordanov13579


Особености на многостепенни помпи

             

                 Многостепенните помпи осигуряват възможно най - високи напори . Имат най-нисък хидравличен шум и най-висока енергийна ефективност .

 

                                            УСТРОЙСТВО И ПРИНЦИП НА ДЕЙСТВИЕ

        Многостепенната хоризонтална центробежна помпа се задвижва от асинхронен двигател 9 ( на фигурата еднофазен с работен кондензатор 8 ) като помпата и двигателят са с общ вал 5 лагерован на едноредни лагери . Помпената част е отделена от двигателя с диафрагма 2 и челно уплътнение 6 . За показаната на фигурата помпа PLURIJET на фирма PEDROLLO входния фланец е оформен с увеличен обем за получаване на ефект на самозасмукване и по-лесно обезвъздушаване на помпата . След преминаване през всяко от работните колела 3 течността променя направлението си в направляващия апарат 4 с което се постига висока ефективност на преобразуването на механичната енергия в хидравлична .

 

       Предимства на многостепенните центробежни помпи :

 

       а / най-висока енергийна ефективност.

       б / постигане на най-високи напори .

       в / най-нисък хидравличен шум .

       г / най-ниски габарити и тегло .

 

       Недостатъци на многостепенните центробежни помпи :

 

       а / трудно обезвъздушаване .

        б / труден ремонт .

       в /  по-високи цени .

       Многостепенните центробежни помпи са особено подходящи за хидрофорни уредби при управление с електронен пресостат, който изключва при “НУЛЕВ ДЕБИТ ”. При малък дебит многостепенните центробежни помпи консумират най-малка мощност .                Тъй като нямат самозасмукваща способност смукателният тръбопровод трябва да бъде възможно най-къс и да няма “въздушни звънци”, за да може да се обезвъздушава лесно . Максимална смукателна височина 7 метра .

 

       Центробежните помпи работят най-добре “под залив”. При всички варианти на хидрофорните уредби се препоръчва използване на "Електронна защита против “нулев дебит"      или "Електронен пресостат" .

 

       Хоризонталните битови многостепенни помпи са с пластмасови дифузор , пропелери  и корпуси от неръждаема стомана или чугун . Препоръчват се за битови хидрофорни системи захранвани от резервоар " ПОД ЗАЛИВ " при монтиране в помещения в сградата , тъй като са най-безшумни . Могат да се използват за чиста вода с температура до 400С .

 

        Хоризонталните неръждаеми многостепенни помпи са изцяло неръждаеми и предназначени за течности с температури до 1000С основно за хотели и промишлени предприятия със значително годишно натоварване . По -лесно се обезвъздушават от вертикалните многостепенни помпи .

           Недостатък на хоризонталните многостепенни помпи е дългият хоризонтален вал , който е едностранно лагерован и при натоварване има опасност от провисване, а предния лагер е натоварен и аварира .

 

           Вертикалните многостепенни помпи осигуряват най-добро натоварване на лагерите и дълъг живот като позволяват осовото усилие от тежестта на помпената част да се компенсира от осовото усилие на помпената част при работа . Недостатък на вертикалните многостепенни помпи ( особено  вход и изход на едно ниво  ) е трудното им обезвъздушаване при засмукване на въздух по захранващия тръбопровод .

         Препоръчват се при гранично високи напори и изискване за висока енергийна ефективност като задължително се монтират " ПОД ЗАЛИВ " .

      

 
Начало Запитване Услуги Помощ Информация Контакти Условия за ползване
© Copyright 2020 AquaPump.net. All rights reserved!